Podcast

Een kijk in mijn hart - seizoen 1

Ik herinner me nog heel goed hoe fijn ik het vond om in 2022, tijdens mijn behandeling, spraakberichten te maken tijdens de dagelijkse autoritten naar het ziekenhuis. Ik deed alsof ik een podcast host was en mijn privéchauffeur de gast, de podcast #Serapontheroad werd geboren. Aan het begin van de behandeling vond ik dus een ludieke manier om me enerzijds creatief bezig te houden en anderzijds mijn vriendinnen op de hoogte te houden. Een uitlaatklep voor mij, een informatiebron voor hen. Ik herinner me ook nog hoe erg ik het vond toen ik noodgedwongen moest stoppen. Ik wilde het niet toegeven, maar de kanker had mij in zijn grip: ik werd een gevangene in mijn eigen lijf.

Twee jaar later kwam ik op het idee om wéér een podcastserie te maken, maar nu voor het brede publiek. Ditmaal voor lotgenoten en hun naasten. Na mijn kankerverhaal uit de doeken te doen a.d.h.v. mijn blog en mijn boek, wilde ik graag naar anderen luisteren. Wat zijn hun ervaringen? Hoe hebben zij de ziekte beleefd? Hoe gaan zij om met de eeuwige onzekerheid? Hoe kunnen zij zichzelf staande houden, wetende dat de kanker hen op elk moment onderuit kan halen? Ik stelde mijn hart open, nu ging ik op zoek naar anderen die bereid waren hetzelfde te doen. Ik ging gasten optrommelen en mijn zoektocht leidde naar 7 inspirerende mensen met elk een afzonderlijk impactverhaal. Welkom bij de podcast: Een kijk in mijn hart.

Podcast #1: Jelle Van Duijn

Jelle Van Duijn (34), oprichter van Holistic Strength, werd op jonge leeftijd geconfronteerd met teelbalkanker (2015). Drie jaar later sloop de ziekte onopgemerkt in zijn onderrug en verlamde zijn onderlichaam. Hij moest en zou weer kunnen lopen, hoewel de dokters weinig hoop gaven.

Luister en bekijk

Podcast #2: Watiaa B.A.

Tijdens een routinecontrole krijgt Watiaa te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. En dat allemaal tijdens de start van een nieuwe opleiding. Terwijl ze haar droom najaagt, moet ze ook haar ergste nachtmerrie in. Die combinatie valt haar zwaar, maar het houdt haar zeker niet tegen.

luister en bekijk