Podcast #3: Noortje Jans

Mijn derde gast, is een echte echte lotgenoot. Zijn andere lotgenoten dan niet echt? Natuurlijk wel, maar iemand vinden die zoveel gelijkenissen heeft op zoveel vlakken, is uniek. We waren beiden jonge mama tijdens de diagnose, kregen ongeveer dezelfde prognoses en ondergingen exact dezelfde behandeling. Wel in een ander ziekenhuis. Voor het eerst kan ik met iemand spreken die ook brachytherapie heeft gehad - mijn ergste ervaring ooit. Die gesprekken voerden we liever privé. 

Wel praten we honderduit over hoe ze haar job, die eigenlijk haar passie is, is blijven doen. Zelfs heel kort na de behandeling en nu dat chemo nummer 2 haar voeten heeft aangetast. Ze heeft misschien geen gevoel meer in haar tenen, maar haar gevoel voor het onderwijs is nooit verdwenen. Ze vertoeft graag in haar klas, zelfs tijdens de vakanties.

Wetende dat ze waarschijnlijk voor altijd een kankerpatiënt blijft, ook al vinden de dokters geen tumor meer in haar lijf, houdt haar niet echt bezig. Het laat haar zelfs nog harder vastklampen aan het leven, één waar zij tevreden over is, wetende dat ze een medische wonder is. Een podcast opnemen stond niet op haar bucketlist, want daar gelooft ze niet in. Het stond wel op haar wishlist en nu kan ze dus één van die wensen afvinken.

Luister hier naar de podcast:

Bekijk hier de podcast: