Podcast, afl.#3: Noortje Jans

Podcast, afl.#3: Noortje Jans

3. Noortje Jans

Mijn derde gast, is een echte echte lotgenoot. Zijn andere lotgenoten dan niet echt? Natuurlijk wel, maar iemand vinden die zo veel gelijkenissen heeft op zo veel vlakken, is one in a million. Twee jonge mama's met dezelfde prognoses en  dezelfde behandeling. Voor het eerst kan ik met iemand spreken die ook brachytherapie heeft gehad - een nachtmerrie voor elke vrouw. 

We praten honderduit over hoe ze haar passie, haar job (of is het andersom?), is blijven doen. Zelfs heel kort na de behandeling en nu, nu dat chemo nummer 2 haar voeten heeft aangetast. Ze heeft misschien geen gevoel meer in haar tenen, maar haar gevoel voor het onderwijs is nooit verdwenen. Ze vertoeft graag in haar klas ook tijdens de vakanties - die volgens haar wat korter mogen.

Wetende dat ze waarschijnlijk voor altijd een kankerpatiënt blijft, ook al vinden de dokters geen tumor meer in haar lijf. Dat houdt haar niet echt bezig, maar laat haar nog harder vastklampen aan het leven. Een leven waar zij tevreden over blijft, wetende dat ze een medische wonder is.

Een podcast opnemen stond niet op haar bucketlist, want daar gelooft ze niet in. Maar het stond wel op haar wishlist en nu kan ze dankzij 'Een kijk in mijn hart' een wens afvinken.

Surf bovenaan naar 'podcast' en beluister of bekijk de derde aflevering!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.