4. Elina

4. Elina

Mijn gevoel nr. 4

Elina, mijn tweede kind, diegene die me een tweede kans gunde. Als ik naar jou kijk, dan stralen mijn ogen van dankbaarheid. Ik voel de onvoorwaardelijke liefde door me heen stromen en voel me de gelukkigste mens ooit. Jouw vroeggeboorte werd mijn reddingsmiddel. De tumor groeide samen met jou, zij aan zij, maar niet als vriendjes. Elina was bewust van de indringer en wilde zo snel mogelijk eruit komen zodat ik nog nét op tijd gered kon worden. Eerst vocht ik voor jou, daarna voor m’n leven. Met jou in mijn armen, kreeg ik nog een extra reden om te strijden. In eens vocht ik als een leeuwin, moedig en onverschrokken. 

Vandaag tijdens de slaaproutine, waarbij we samen in de schommelstoel zaten terwijl jij jouw melk dronk, keken we liefdevol in elkaars ogen. Dan voel ik diezelfde warmte uit jouw ogen stralen. Of wanneer je speelt in de tuin maar toch om de vijf minuten mij een knuffelt geeft. Oftewel wanneer opa jou troost tijdens het vallen, je toch paniekerig mij zoekt voor een troostende schouder. 

De liefde die we ontvangen ongeacht wat we doen of wie we zijn, noemt men moederliefde. Maar ik ben overtuigd dat er ook zo iets is als kinderliefde. Ze houden van ons met heel hun hart en helpen ons groeien, leren onszelf beter kennen en leren ons compleet liefhebben. Hun lach doet ons smelten, hun pijn doet ons schrikken, hun vreugde doet ons glimlachen en hun verdriet doet ons huiveren. Wij zijn er voor hen, maar zij zijn er ook voor ons. Soms zien we ze liever gaan dan komen, maar zonder ze voelen we ons verloren. 

Ik las ooit eens de zin: ‘Als je niets hebt om voor te sterven, waarvoor leef je dan?’ Ik weet dat ik voor jullie leef en voor jullie zou sterven. Maar mijn wens is lang leven om al dit moois niet te moeten missen. Ik ben voor altijd dankbaar voor de tijd die je me gaf om te strijden. Daardoor kan ik deze woorden nu schrijven met mijn meisjes in mijn achterhoofd en voor altijd in mijn hart. 

Elina, onze tweede dochter, Emilya haar kleine zus en de kleinste deugniet 💞.

Serap Can – geschreven op 15 juni 2023.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.